OM OSS

Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad arbetar alltid framåt med att ständigt vidareutveckla sin tekniska kompetens.


Detta för att företaget ska kunna möta framtidens behov på marknaden. Variationen av våra uppgifter är krävande.

Men de är också stimulerande. Problemlösning är kul. Givetvis inte helt smärtfritt.
​​​​​​​
Men framförallt väldigt roligt!
peter1peter1
peter1

Peter Andreasson, VD, ser ljust på framtiden.


Peter Andreasson tog över verksamheten 2009. Inget konstigt val eftersom han mer eller mindre är uppväxt i lokalerna på Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad. Företaget etablerades 1972 och har en verkstadsyta på 3200 m2.
   - Vi har förenklat och effektiviserat och gjort oss snabba på att ställa om produktionen. Jag tror på att vi skall vara öppna mot infall och idéer därför att det finns en glädje i att utmana sig själv och lyckas med uppgiften, berättar Peter Andreasson. Företaget har idag mellan 20-25 anställda. Större än så anser Peter Andreasson inte att företaget bör vara.

- Jag är lite av ett kontrollfreak och för att kunna växa mer skulle vi nog behöva en till av mig, konstaterar Peter som står för all planering och överblick och fortsätter:

- Personalen är det viktigaste vi har i företaget. Visst måste maskinerna finnas. Men det är maskinoperatören, svetsaren och plåtmekanikern som med sin skicklighet gör skillnad. Vi har en bra och mångsidig maskinpark. Men vi har framför allt personal med kompetens och erfarenhet i maskinbearbetning och stålkonstruktioner.
​​​​​​​